
Istnieje inny sposób na łatwe nasycenie kuchni marihuaną. Syrop Canna. Jest bardzo łatwy do zrobienia w domu, a po upieczeniu stanowi doskonały dodatek do wielu artykułów spożywczych. Jest również doskonałym dodatkiem do napojów z kanną.
Jedną z największych zalet konopi indyjskich jest to, że można z nią zrobić dosłownie wiele rzeczy. W szczególności jeśli chodzi o produkty spożywcze, jest to nadal szeroko otwarte terytorium. Częściowo zależy to od tempa legalizacji. Jednak częścią tego jest również fakt, że ludzie po prostu nie wiedzą, jak gotować z marihuaną.
Jednym z łatwiejszych sposobów na nasycenie jadalnych dobroci kannabinoidami jest wytworzenie masła lub oleju. Istnieją jednak inne opcje. Syrop z konopi jest często pomijany, ale bardzo smaczny. Jest również bardzo łatwy do wykonania. Po przygotowaniu może być używany jako podstawa napojów na bazie THC, od herbat i lemoniady po zabójczy koktajl z kanna.
CZEGO POTRZEBUJESZ
3 szklanki przefiltrowanej wody
3 szklanki drobnego cukru pudru
2 łyżki gliceryny roślinnej (można ją znaleźć w większości sklepów ze zdrową żywnością)
2g drobno posiekanej / mielonej konopi
1 słoik lub butelka
1 rondel
Sitko lub gaza
JAK ZROBIĆ
Dodaj cukier i wodę do rondla. Doprowadzić do wrzenia.
Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści, a następnie dodaj marihuanę. Przykryj garnek i pozwól mu delikatnie gotować przez kolejne 20 minut. Jest to najważniejszy krok, ponieważ ciepło spowoduje dekarboksylację marihuany. Wtedy też THC zostanie przeniesione do syropu.
Aby zapobiec nadmiernemu nagrzaniu się płynu, utrzymuj płyn na niskim poziomie wrzenia.
Po 20 minutach zmniejsz temperaturę. Dodaj glicerynę.
Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5-6 minut, uważnie obserwuj garnek. Zdejmij pokrywkę i szybko mieszaj co minutę.
Zdejmij garnek z ognia. Ostrożnie wlej gorący syrop przez sitko lub gazę do pojemnika. Idź wolno. Chodzi o to, aby usunąć z syropu całą materię roślinną - a ponadto nie chcesz ryzykować poparzenia.
Niech mieszanina ostygnie. W tym procesie ulegnie nieznacznemu zmniejszeniu. Jednak powinieneś mieć około 3 filiżanek syropu.
ZASTOSOWANIA
Ten pyszny syrop ma wiele, wiele zastosowań. Obejmuje to jako dodatki do potraw, od naleśników po lody. Pamiętaj, że nie chcesz jeść więcej niż 10 mg na porcję.
Następnie, oczywiście, istnieje szereg koktajli z kanna, które możesz stworzyć. Syrop kanna to idealny dodatek do bezalkoholowych, ale smacznych mikstur, które mogą sprawić, że będziesz podróżować po Księżycu. Kto potrzebuje alkoholu?
Aby uzyskać super smaczny, orzeźwiający letni przysmak, wystarczy dodać gazowaną wodę, trochę soku owocowego i odrobinę syropu kanna.